مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی گفت: مرحله نخست طرح ملی روایت دختر ایرانی «ردا» با مشارکت 160 دختر کنشگر اجتماعی از سراسر استان با مشارکت دستگاههای اجرائی برگزار شد.
زهرا کوهی در حاشیه این رویداد در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: رویداد "روایت دختران ایرانی" از دیماه سال گذشته در کرمان با عنوان "سلما" کلید خورد؛ اما در فراخور تغییراتی که ایجاد شد، این برنامه ادامه پیدا کرد و طرح "ردا" نیر با عنوان زن بااستعداد و باشرف ایرانی که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بود، آغاز شده و اجرا میشود.
وی افزود: در این شرایط پیچیده جنگ ترکیبی و هیبریدی اینکه امروز نوجوانان و جوانان آگاه باشند وظیفه آنها چیست و کجا قرار دارند، مسئولیت اساسی است؛ اما جایگاه زنان حتی در شهرستانهایی چون سیستان بلوچستان، تهران، قم و جایگاه زنان باشرف چون زینب پاشا آذربایجان برای نسل امروزی روایت نشده است و صرفاً کسانی که تاریخ را مطالعه کردهاند، میدانند.
وی گفت: روایت زنان ایرانی تنها توسط نسلی که این توانایی و استعداد را دارند اتفاق میافتد و پیشرانی برای آیندگان خواهند بود؛ یعنی حلقه مفقودی برای انتقال مفاهیم ارزشمند داریم که از گذشته تابهحال وجود دارد، ردا روایت دختران ایرانی است تا دختر آذربایجان، زنان بااستعداد استان را به دیگر شهرستانها معرفی کند و بالعکس.
وی خاطرنشان کرد: روایتگری و کنشگری اسبابی نیاز دارد و ابزار را باید در اختیار آنها قرارداد، دختران ما ابتدا نحوه سخنگفتن میان همنسلهایشان را میآموزند؛ چراکه امروز ارتباطات میان دانشآموزان در مدارس به حداقل رسیده است و آفت آن فضای مجازی است؛ بنابراین در سطح استان حسب اینکه طرح را گستردهتر اجرا کنیم، مرحله اول این کار بابا نمایندگانی از شهرستانها اجرا کردیم و گروهی به نام راهبر داریم که از بین نسل جوان و از ۲۲ تا ۳۵ سال هستند و مخاطبین مرحله اول ما از نیمه اول ۱۵ تا ۱۹ سال هستند.
کوهی گفت: با همکاری آموزشوپرورش و فرمانداران شهرستانها، دختران با شاخصهای خاص انتخاب و با اساتیدی که از تهران هماهنگ کردیم، برنامه را اجرا کردیم و سومین استان در کشور هستیم که طرح را اجرا میکنیم.
وی یادآور شد: دختران ما ابتدا، کار در میان جمع را یاد میگیرند حتی اینکه در خانواده بتوانند حرف بزنند و جریانساز و گفتمان ساز باشند، اگر بخواهیم گفتمانی راه بیفتد. باید گفتاری تولید کنیم تا به نتیجه برسیم.
وی اضافه کرد: دانشآموزان از ابتدا تا پایان رویداد فعال بوده و کنشگر هستند، زنان شجاع دوران دفاع مقدس و زنان بااستعداد علمی را دانشآموزان ما نمیشناسند پس آرامآرام به آنها معرفی و در طول شش ماه راهبری میکنیم و توزیع محتوا به شکل شبکه کشوری اتفاق میافتد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی تأکید کرد: از ۲۱ شهرستان نماینده داریم و برنامه اسکان مستقر در دانشگاه فرهنگیان بوده و در دانشگاه تبریز برگزار میشود؛ رسانه نیز باید از پتانسیل دختران ما بهرهمند شود، استعدادهای نهفتهای داریم که به برکت همین رویدادها شناسایی میشوند.
وی ادامه داد: دو گروه در این برنامه داریم؛ ۳۰ نفر راهبر و ۱۶۰ نفر دانشآموز که پیشبینی ما ۲۳۰ نفر بود؛ اما برخی شهرستانها نمایندگان خود را معرفی نکردند و بعد از مرحله دانشآموزی وارد مرحله دانشجویی میشویم.
وی گفت: چندین جلسه با راهبران در تهران برای برنامهریزی طرح برگزار کردیم و دغدغه همیشگی ما در ضعف برنامههای فرهنگی، عدم استمرار آنها بود؛ این طرح استمرار دارد و راهبران جلسه تشکیل داده و دانشآموزان و راهبران محصول تولید خواهند کرد و آنها را به آموزشوپرورش معرفی و دختران و زنان را دانشآموزان ما روایت میکنند.
کوهی خاطرنشان کرد: این طرح حداقل شش ماه تا پایان اسفندماه استمرار دارد و محتوا توزیع میشود، البته این طرح را سال گذشته در اغتشاشات استان ما به وزارت کشور ارائه داد و شکل گرفت و اکنون در دو قالب اجرا میشود.
وی افزود: به دلیل اینکه شاخصی برای انتخاب دانشآموزان ارائه دادیم در این شش ماه به سطح بالایی رسیده و مرحله تخصصی طرح اجرا میشود و مراحل آن تبیین شده و امیدواریم مثمرثمر باشد.
گفتنی است این رویداد به مدت دو روز برای مخاطبین برگزار شده و با اعلام نفرات برتر طرح پایان یافت.