دکتر محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور در ادامه برنامههای سفر به آذربایجان شرقی، با حضور در کارگاه عمرانی طرح انتقال آب ارس به تبریز در شهرستان مرند، در جریان آخرین وضعیت اجرایی و پیشرفت فیزیکی این طرح قرار گرفت.
دکتر عارف حین این بازدید و پس از شنیدن مشکلات و مسائل اجرای این طرح بزرگ آبرسانی، دستورات لازم را برای رفع برخی موانع صادر کرد.
معاون اول رئیسجمهور در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران با اشاره به مسأله جدی آب در کشور تاکید کرد: رفع تنش آبی کشور یکی از اولویت های مهم دولت چهاردهم است.
دکتر عارف با بیان اینکه منطقه شمال غرب کشور از مناطقی است که باید با اولویت برای حل مشکلات آب اقدام کرد، گفت: طرح خوبی در این منطقه در حال اجرا است داریم و باید موانع فعال شدن کارگاه رفع شود که با اتخاذ تصمیمات مناسب در شورای اقتصاد و دولت حل شدنی است.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به نقش قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در اجرای طرح های بزرگ عمرانی در کشور گفت: امیدوارم همانند اقدامات ارزشمند این قرارگاه در سالیان گذشته، در این طرح بزرگ آبرسانی اقدامی ماندگار صورت گیرد تا در زمان تعیین شده مساله آب شهر تبریز و سایر شهرهای استان آذربایجان شرقی برای چندین سال آینده هرچه سریعتر حل شود.
دکتر عارف در خصوص تخصیص اعتبارات مالی لازم برای اتمام این طرح آبرسانی تاکید کرد: امیدواریم با رفع موانع ظرف سه سال آینده این طرح به مرحله بهرهبرداری برسد تا مردم منطقه از آب با کیفیت استفاده کنند و بخش کوچکی از وظیفه خود را نسبت به این مردم عزیز کشور و این منطقه انجام دهیم.
مطالعات طرح انتقال آب ارس از سال ۱۳۸۵ آغاز شده و با اخذ مجوز های لازم در نهایت اجرای طرح بصورت فاینانس خارجی تصویب شد اما به دلیل تحریم های ظالمانه، به دلیل عدم تامین اعتبار مورد نیاز از محل فاینانس خارجی اجرای این پروژه با کندی مواجه شده است.
بخشی از پروژه انتقال آب ارس در قالب طرح و توسعه بهره برداری ارس با اعتبار از محل صندوق توسعه ملی با لوله گذاری به طول ۳۵ کیلومتر تا روستای پیراسحاق مرند انجام گرفت سپس با همکاری شرکت آب منطقه ای و قرارگاه خاتم الانبیا این لوله گذاری با اعتبار یک همت و به طول ۷کیلومتر تا روستای زال مرند ادامه پیدا کرد.
برای تکمیل طرح انتقال آب ارس به مرند، شبستر و تبریز نیاز به ۱۰۵ کیلومتر لوله گذاری و اجرای ۵ کیلومتر تونل و مخازن بین راهی می باشد و در صورت تکمیل این پروژه، ۲۲ شهر و ۱۶۹ روستا و در کل ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از آن بهره مند خواهند شد.