جمعه 12 ارديبهشت 1404
تاریخ : پنجشنبه 22 مهر 1400
کد 4748

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان ‌شرقی:

هویت شهری نباید محدود به نمای ساختمان‌ها شود

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان ‌شرقی گفت: خلاصه کردن هویت شهری در نمای ساختمان‌ها و فضاهای شهری، ظلم به هویت و ریشه‌های قوی معماری شهری است.
جواد رحمتی در اجلاس سازندگان و طراحان تبریز، با بیان اینکه درک درستی از هویت شهری وجود ندارد و پندار ما این است که معماری رشته‌ای سلیقه‌ای است، افزود: تلفیق سلایق معمار با هویت تاریخی و بومی یک شهر، موجب شکل‌گیری معماری اصیل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه معماری جزو آثار تمدن یک کشور است، اظهار داشت: خود معمار به یک حس زیبایی‌ شناسانه رسیده‌ و تلاش می‌کند آن حس را در یک اثر بروز دهد.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: در همه کشورها از بین آثاری که در طول سالیان گذشته ساخته شده تنها چند مورد آنها را مطرح می‌کنند که ارتباط مستقیم با هویت آنها دارد.

رحمتی، با تاکید بر اینکه هویت با ساخت‌ و ساز خیلی فرق دارد و باید به روز رسانی امکانات با پرداخت به گذشته معماری منطقه باشد، ادامه داد: هویت معماری دوران قاجار تحت تاثیر معماری امروزی دگرگون شده است.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون از معماری ۲۰۰، ۳۰۰ سال گذشته تبریز چیزی باقی نمانده است، یادآوری کرد: در کشورمان بعد از انقلاب تمام ساختمان‌ها و ادارات نوسازی شده و مدارس و دانشگاه‌ها از نو ساخته شده اند و نمی شود به آن ها به عنوان اثری تاریخی نگاه کرد.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: ساخت و ساز در جوار ابنیه تاریخی باید الهام‌ گرفته از آن بنا باشد اما متاسفانه هیچ‌کدام از بناهای اطراف کاخ استانداری، مسجد کبود و غیره در تبریز هیچ نشانی از معماری آن بناها ندارند.

رحمتی، افزود: در زمان کنونی این موارد را حداقل باید در بافت‌های خاص شهری که هنوز از دست نرفته و امکان جبران وجود دارد طی ضوابط و چهارچوبی بازآفرینی کرد.

وی با بیان اینکه سیاست غلطی در بهسازی و بازسازی بافت های شهری وجود دارد، اظهار داشت: در ارتباط با هویت شهری به تبریز خیلی ظلم شده و در اکثر شهرها حداقل بخشی از بافت تاریخی شهری را برای معرفی به آیندگان نگه داشته‌اند.
 
  • نوشته شده
  • در پنجشنبه 22 مهر 1400