استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه تبریز، خاستگاه و پایگاه صنعت چاپ و نشر در تاریخ معاصر کشور بوده است، افزود: تبریز این طلایهداری افتخارآمیز خود را حتی سالها بعد از عباس میرزا که بانی و مروج مظاهر مدرنیته در آذربایجان بود، حفظ کرده و همواره جایگاه مهمی در این حوزه داشته است.
دکتر محمدرضا پورمحمدی در آئین گشایش هفدهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار داشت: افتخار میکنیم که این رویداد باشکوه را در شهری برگزار میکنیم که خاستگاه صنعت چاپ و نشر در کشور بوده است.
وی خاطرنشان کرد: پیشینه درخشان تبریز در صنعت چاپ و نشر از جمله عواملی بود که این شهر را به مرکز اندیشمندان، روشنفکران و قلمبهدستان مبارز علیه حکومت مستبد پهلوی تبدیل کرد.
استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سرانه مطالعه در استان، خوب است، اما خیلی خوب نیست و با وضعیت مطلوب فاصله داریم، افزود: همه متولیان امر باید برای افزایش سرانه مطالعه در استان تلاش کنند.
پورمحمدی با اشاره به پیشینه درخشان تبریز در حوزه کتاب و کتابخوانی، گفت: بازار شیشهگرخانه در دهه ۵۰ که تبریز 500 هزار نفر جمعیت داشت، میعادگاه دانشجویان و محققان بود و آن زمان ۲۶ کتابفروش بزرگ در این بازار فعالیت میکرد، اما تبریز امروز بیشتر از ۶ کتابفروشی مهم ندارد.
وی گفت: با وجود اینکه هنوز هم بهترینهای چاپ در استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز فعالیت میکنند، اما بازار مطالعه در استان سرد است و ما هنوز یک روزنامه سراسری نداریم.
وی با اشاره به اینکه سرانه فرهنگی آذربایجان شرقی نصف سرانه فرهنگی کشور است، گفت: مشکلات صنعت چاپ، نشر و رسانه باید در رویدادها و نمایشگاههای این حوزه، مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
هفدهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با شرکت ۹۵۰ ناشر داخلی و خارجی در محل نمایشگاه بینالمللی تبریز گشایش یافت.
در این نمایشگاه ۸۰ ناشر از استان و ۵۰ ناشر از خارج کشور در فضایی به وسعت ۲۲ هزار مترمربع حضور خواهند داشت.
همزمان با این نمایشگاه، دهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریهای استان در ۱۲۰ غرفه و هفتمین نمایشگاه رسانههای دیجیتال با ۱۵ هزار عنوان منابع انتشار یافته نیز افتتاح شد.