رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه ایجاد مرکز تنظیم مقررات ایمنی و امنیت شیمیایی یک ضرورت است، اظهار داشت: کلید امن سازی سایبری حذف آسیبپذیری ها است.
سردار جلالی در جلسه کمیته فرماندهی ارشد پدافند غیرعامل تأسیسات نفتی تبریز، گفت: حوزه انرژی حائز مخاطرات ذاتی است که باید مدنظر قرار گرفته و از اندرکنش آن با تهدیدات خودداری شود چرا که در غیر این صورت پیامدهای بسیاری را به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه صنعت نفت متکی به آیین نامه های ایمنی برای برطرف کردن آسیب پذیری های ذاتی است، تصریح کرد: برای پاسخ به سایر تهدیدات، نیازمند تمهیداتی فراتر از نظام ایمنی هستیم. در اینجاست که نیاز به رعایت الزامات و ظوابط پدافند غیرعامل خود را نشان می دهد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه در این جنگ ترکیبی چند لایه، نخستین لایه تهدید از درون است، تصریح کرد: با شناسایی تهدیدات از درون و برطرف کردن آن می توان بخش عمده ای از اسیب پذیری ها را برطرف کرد که نیازمند دستورالعمل، برنامه ریزی و مدیریت درست و کارآمد است.
جلالی لایه دیگر تهدیدات را مربوط به قطع سرویس عنوان کرد و توضیح داد: در همین زمینه برنامه حفظ و تضمین تداوم کارکردهای اساسی زیرساخت تدوین شده است تا اگر حمله و تهدیدی اتفاق افتاد، ارائه خدمت و سرویسدهی در زیرساخت با اختلال و قطعی روبرو نشود.
وی با بیان اینکه در حوزه انرژی رعایت استانداردهای پدافند غیرعامل الزامیست، تصریح کرد: در حوزه پالایش نیز غیر از رعایت الزامات پدافندی در حوزه سایبری و انرژی نیازمند طرح پدافند شیمیایی هستیم.
وی با بیان اینکه در حوزه نفت و انرژی نیز نیازمند مرکز تنظیم مقررات ایمنی و امنیت شیمیایی هستیم که وزارت نفت مکلف به تدوین و ایجاد چنین مرکزی به صورت اختصاصی برای مراکز تحت پوشش خود شده است، توضیح داد: در این زمینه موضوع عملیاتی کردن الزامات پدافند غیرعامل از اهمیت بسزایی برخوردار است. از همین رو تمرین و رزمایش نظامات عملیاتی بسیار مهم است و باید جدی گرفته شود. چرا که نقاط ضعف و آسیب ها مشخص می شود . با برطرف کردن آن، پایداری سیستم و تاب آوری آن افزایش می یابد.
تراب محمدی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت شهرک انرژی تبریز در استان، از این تأسیسات راهبردی به عنوان زیرساختی بنیادین برای توسعه استان و کشور یاد کرد و اظهار داشت: اهمیت انرژی و محصولات مشتقه از نفت روز به روز بیش تر در جهان احساس می شود و در اختیار داشتن چنین منابعی یک مزیت استراتژیک است.
وی بر لزوم آسیب شناسی و تهدید شناسی در حوزه زیرساخت های انرژی تأکید کرد و افزود: با تأسیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، بخش عمدهای از تهدیدات در حوزه زیرساختی شناسایی و با ضوابط و توصیه های این سازمان برطرف شد که این امر نقش بسیاری در ارتقای تاب آوری ملی ما داشته است.
محمدی همچنین به تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه ارتقای توان پدافند سایبری و شیمیایی در زیرساخت های انرژی این استان پرداخت و گفت: شرکت پالایش نفت تبریز سرمایه گذاری مناسبی در حوزه پدافند غیرعامل انجام داده است که شایسته تقدیر است.
باقری، مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز نیز ضمن ارائه گزارشی از اقدامات این مجموعه در راستای الزامات پدافند غیرعامل، از تشکیل جلسات پدافند غیرعامل به صورت دورهای، انجام مطالعات پدافند غیرعامل، شناسایی تهدیدات و آسیب ها، احداث پناهگاه و مرکز مدیریت بحران خبر داد.
در پایان این جلسه با اهدای لوح سپاسی از جانب سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از مصطفی اروجی (اولین مدیرکل پدافند غیرعامل استان) و سردار احمد جهانسری (مدیر انجمن علمی پدافند غیرعامل شمالغرب کشور) قدردانی و تجلیل شد.