يکشنبه 14 ارديبهشت 1404
تاریخ : شنبه 20 اسفند 1401
کد 9440

استاندار در دیدار سفیر کنیا در ایران:

آذربایجان شرقی می‌تواند شریک تجاری خوبی برای کشورهای آفریقایی باشد

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به علاقه بخصوص دولت سیزدهم به توسعه روابط با کشورهای آفریقایی، گفت: آذربایجان شرقی به عنوان یکی از استان‌های مهم ایران و قطب تولید بسیاری از محصولات راهبردی می‌تواند شریک تجاری خوبی برای کشورهای آفریقایی باشد.
عابدین خرّم در دیدار با سفیر کنیا در ایران، اظهار داشت: ایران و کنیا از گذشته روابط خیلی خوبی باهم داشته‌اند که این روابط در سه دهه گذشته بیش از پیش تعمیق شده و در دولت سیزدهم نیز کنیا به عنوان دروازه ورود به آفریقا اعلام شده است.

وی افزود: کنیا از نظر جمعیت و جغرافیا یکی از کشورهای تعیین‌کننده قاره آفریقا بوده و توسعه روابط با این کشور برای ما اهمیت ویژه دارد.

استاندار آذربایجان شرقی به قابلیت‌های استان در زمینه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: آذربایجان شرقی به دلیل موقعیت ممتاز جغرافیایی و دسترسی به بازارهای اروپا و اوراسیا از زمان‌های دور نقش ویژه ای در توسعه مناسبات بین‌المللی ایران در حوزه تجارت و بازرگانی داشته است.

وی خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی و تبریز در تولید ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی، قطب صنعتی ایران محسوب می‌شود و در صادرات این محصولات به آفریقا، آمریکای لاتین و خاورمیانه نیز سهم بالایی دارد.

خرّم با اشاره به اینکه بزرگترین کارخانه تراکتورسازی خاورمیانه در تبریز واقع شده است، افزود: به خاطر این ظرفیت‌ها، آذربایجان شرقی سالانه شش میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می‌کند و از نظر تولیدات گلخانه‌ای نیز با بیش از 300 هکتار سطح زیر کشت، در سطح خاورمیانه جایگاه ممتازی داریم.

وی اظهار داشت: آذربایجان شرقی آماده تامین نیازهای کشور کنیا در این حوزه و همچنین بهره‌گیری از ظرفیت‌های کشاورزی این کشور است و برای فراهم کردن بستر فعالیت سرمایه‌گذاران کنیایی در استان آمادگی داریم.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین به توانمندی استان در تولید مصالح ساختمانی، تولیدات دارویی و پزشکی، محصولات دانش‌بنیان، چرم و فرش اشاره کرد و گفت: این تولیدات می‌تواند زمینه همکاری مشترک بین آذربایجان شرقی و کنیا باشد که لازمه آن، تبادل هیأت‌های تجاری و اقتصادی و آشنایی با ظرفیت‌های همدیگر است.

سفیر کنیا در ایران هم با ابراز خرسندی از سفر به تبریز، گفت: حضور ایرانیان در خط ساحلی کنیا پررنگ است و ما باید همه تلاش‌مان را برای توسعه روابط بین دو کشور به کار ببندیم.

جاشوا گاتیمو آگوتا با اشاره به وجود نمایشگاه دائمی محصولات ایرانی در نایروبی، گفت: علاوه بر این خانه علوم‌ و فناوری ایران نیز در کشور ما فعال است که می تواند زمینه ساز تعمیق روابط فی‌مابین باشد.

وی با ابراز علاقه‌مندی نسبت به تبادل دانش و فناوری میان ایران و کنیا، گفت: متاسفانه تجار ما با ظرفیت‌های ایران و استان‌های آن آشنایی ندارند، در حالی که در ایران محصولاتی با کیفیت بالا و قیمت مناسب تولید می‌شود.

سفیر کنیا در ایران یادآوری کرد: دولت کنیا علاقه‌مند توسعه مناسبات دوجانبه بوده و در همین راستا صدور ویزا برای ایرانیان به شکل آنلاین انجام می‌شود.
 
آلبوم تصاویر دیدار استاندار با سفیر کنیا در ایران

  • نوشته شده
  • در شنبه 20 اسفند 1401