پنجشنبه 11 ارديبهشت 1404
تاریخ : چهارشنبه 10 ارديبهشت 1404
کد 14469

معاون وزیر کشور خبر داد:

تدوین دستورالعمل ۲۰ بندی برای جذب سرمایه‌گذاری و تسهیل فرآیندهای اداری در استان‌ها

معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزیر کشور، در نشست با مدیران اجرایی آذربایجان شرقی بر ضرورت ایجاد فضای اطمینان‌بخش برای سرمایه‌گذاران تأکید کرد و از ابلاغ دستورالعملی ۲۰ بندی به استانداری‌ها خبر داد و بر لزوم رفع بدبینی سرمایه‌گذاران نسبت به فرآیندهای اداری و اولویت‌بندی پروژه‌های نیمه‌تمام در کشور تأکید کرد.
مسعود نصرتی در نشست هم‌اندیشی با مدیران دستگاه‌های اجرایی آذربایجان شرقی، ایجاد فضای مناسب و اطمینان‌بخش برای سرمایه‌گذاران را لازمه تحقق شعار سال 1404 دانست و گفت: در این زمینه یک دستورالعمل 20 بندی به استانداری‌ها ابلاغ شده که اجرای آن می‌تواند مسیر جذب سرمایه‌گذاری را هموارتر کند.

وی با اشاره به برخی از بندهای این دستورالعمل، گفت: سرمایه‌گذارانی که قصد دارند در پروژه‌های کلان‌مقیاس و انبوه‌سازی فعالیت کنند باید بدون معطلی در مسیر صدور مجوز قرار گیرند؛ این یک کار رویایی نیست و در بیشتر کشورها انجام می‌شود و در کشور ما هم برای جذب سرمایه‌گذار باید موانع موجود از میان برداشته شود.

وی، بدبینی سرمایه‌گذاران نسبت به فرآیندهای اداری صدور مجوزها را یکی از نقاط ضعف کلیه استان‌های کشور ذکر کرد و گفت: سرمایه‌گذار به دنبال برنامه زمانی واقعی است و مدیران اجرایی باید با همکاری و هم‌فکری این اطمینان خاطر را به سرمایه‌گذار بدهند.

نصرتی با اشاره به اینکه در کشور 9 هزار همت سرمایه بخش خصوصی وجود دارد، افزود: بودجه عمرانی کل کشور تنها 400 همت است که بخشی از آن هم محقق نمی‌شود؛ بنابراین این هنر مدیریت است که از سرمایه بخش خصوصی در جهت پیشبرد اهداف توسعه‌ای استفاده کند.

معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزیر کشور با بیان اینکه 14 شاخص برای ارزیابی عملکرد استان‌ها در جذب سرمایه‌گذاری تعریف شده، گفت: نتیجه ارزیابی عملکرد کلیه دستگاه‌های استانی، هر 3 ماه به استانداران، هر 6 ماه به وزیر کشور و هر سال به رئیس جمهور گزارش خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی دارای زیرساخت‌های مناسبی برای جذب سرمایه‌گذاری است، افزود: وزارت کشور کاملاً آماده است تا در زمینه تصویب و ابلاغ هر مصوبه یا دستورالعملی که استان برای تسهیل سرمایه‌گذاری نیاز دارد اقدام کند.

نصرتی همچنین با اشاره به وجود 73هزار پروژه نیمه‌تمام در کشور، گفت: هیچ مدیر دولتی نمی‌پذیرد که با وجود این حجم از پروژه که هزینه زیادی برای آنها شده و برخی از آنها با وجود متوقف بودن، ردیف بودجه هم دارند، پروژه جدیدی را شروع کند.

وی تاکید کرد: استان‌ها براساس شاخص‌هایی مانند ملی یا استانی بودن پروژه، پیشرفت فیزیکی، هزینه‌کرد و برآورد هزینه مورد نیاز، پروژه‌های نیمه‌تمام را شناسایی و اولویت‌بندی کنند.
 
  • نوشته شده
  • در چهارشنبه 10 ارديبهشت 1404